Cultuur Spoor Best
Kerst bij de Wig

Kerstfeest begint bij De Wig

Hoort u in de verte klokken luiden en ruikt u de vage geur van dennengroen? Dat klopt, want bij De Wig begint het Kerstfeest al. Wat zegt u? U bent nog niet zo in de stemming? Volg dan een van onderstaande cursussen, want dan zit het straks met die stemming helemaal goed!Geen menustress
Last van de prangende vraag wat u tijdens de feestdagen zult koken? Geen stress: volg voor een onvergetelijke maaltijd de workshop ‘Italiaans Kerstdiner’. Zoals we van de Italianen mogen verwachten, staat tijdens het Kerstfeest – naast de familie – de maaltijd centraal. Het diner telt traditioneel vijf gangen. Docent Marlein de Visscher voert u daar met verve doorheen op 17 december (19.00-22.00 uur).

U kunt ook kiezen voor de workshop ‘Kerstmenu’, waar profkok Philip Kuus u de fijne kneepjes van een zeer smakelijk kerstdiner bijbrengt. Het resultaat is een maaltijd waar uw gasten met plezier en waardering aan terugdenken. De workshop vindt plaats op 4 december (19.00-22.00 uur).

Voor beide workshops geldt vanzelfsprekend dat u na afloop samen met uw medecursisten en docent volop geniet van de kookresultaten!


Kerst-workshop Ikebana
Sier uw huis de komende feestdagen met de kracht van de eenvoud: volg een workshop ‘Japanse Bloemsierkunst’, ofwel Ikebana. Deze 1400 jaar oude kunst is tegenwoordig een wereldwijd populaire hobby. Docente Alie Bos wijdt u in in de modernste – en verrassend hedendaagse – vorm: Sogetsu. Daarbij mag alles worden gebruikt. Al doende ontwikkelt u uw gevoel voor compositie, harmonie en ruimte. Doe mee op 11 december (19.30-21.30 uur).


Gezellig: tafeldecoratie maken
Het wordt wel héél gezellig thuis, want De Wig biedt op donderdag 12 december de gezellige workshop ‘Kerstdecoratie maken’ aan. Bloemist Susanne Daniëls leert u met behulp van onder meer gedroogd cocosblad en kerstballen een bijzonder originele kerstdecoratie te maken voor op tafel. Zin om het lijmpistool ter hand te nemen? Meld u aan voor de workshop op 12 december (19.30 - 21.30 uur).


Jeugdige koks maken kersthapjes
Al jarenlang populair onder de jongere kookliefhebbers: de workshop ‘Kersthapjes voor Kids’. Onder leiding van docent Elly van der Wouw maken ze kleine deftige gerechtjes die helemaal bij Kerstmis passen. Natuurlijk krijgen ze de recepten én de hapjes na afloop mee naar huis. Dan kunnen ook papa, mama en eventuele andere familieleden ervan smullen. Hele goede redenen om deze supercoole workshop op woensdagmiddag 4 december (13.30-15.30 uur) in de agenda te zetten!


CultuurSpoor Best

Raadhuisplein 32
5683 EA Best

Tel.: (0499) 372609
Email educatie@cultuurspoorbest.nl
Website http://www.cultuurspoorbest.nl

Voorheen: Centrum De Wig

Cultuur Spoor Best