Cultuur Spoor Best
Zomervoorpret bij De Wig

Het duurde even, maar de zon wint nu toch dagelijks terrein! Stiekem verheugen we ons op een lange warme zomer. Voor wie wat extra voorpret wil: Bij De Wig starten binnenkort diverse cursussen die deze zomer goed van pas kunnen komen. Hieronder staan ze op een rijtje.


Snelle zomerse topgerechten
Als buiten de zonnestralen lokken, staat niemand graag lang in de keuken. Dan bieden snelle, gezonde en lekkere recepten uitkomst. De cursus ‘Zomers koken en salades’ komt dus als geroepen: u leert koken met alles wat het seizoen biedt, zoals aardbeien, asperges en zomervis… Dankzij de snelle bereiding hebt u daarna nog volop tijd om lekker in uw tuin of op uw balkon te zitten!

Heerlijke hapjes voor buiten!
Geen zin om een uitgebreide maaltijd te maken? Maak een hoeveelheid tapas of sushi, vul de glazen en laat iedereen eten waarin hij of zij zin heeft. Superfeestelijk, met of zonder gasten! Tijdens de workshop Tapas maakt u een soep en allerlei verrassende, kleurrijke gerechtjes. Voor enthousiastelingen is er de workshop Tapas 2. Bij de workshop Sushi maakt u een Japanse soep, een oosterse salade en sushi-kunstwerkjes die naar meer smaken…


Surinaams: dat swingt de pan uit
Als je gerechten als roti, masoesa en telo hoort, zie je in gedachten de Surinaamse zon al schijnen. Een traditioneel Surinaams diner is dan ook prima geschikt om op een warme zomerdag te serveren. Kom dus lekker meeswingen in de keuken tijdens deze workshop! Super om te zien én te proeven In de workshop Amuses en de workshop Borrelhapjes leert u lekkere hapjes te maken, zowel hele snelle als extra luxe. Een deel van deze hapjes is overigens goed bruikbaar als voorgerecht. En het gaat natuurlijk niet alleen om de smaak: de resultaten zijn een lust voor het oog.

Haal meer uit uw barbecue
In deze zomerse nieuwsbrief mag de workshop BBQ Vis en Vlees natuurlijk niet ontbreken: barbecueën is één van onze nationale hobby’s. Al duizenden jaren trouwens, want deze culinaire techniek werd al door de Germanen en Batavieren toegepast. Maar in de workshop krijgt u tips die onze voorouders nog niet hadden en waarmee u uw gasten absoluut zult verrassen…

Verrukkelijk vegetarisch
Eet u graag vegetarisch – fulltime of parttime – of wilt u vegetarisch leren koken, ook dan hebben we een cursus voor u. Eten zonder vlees kan overheerlijk zijn – en nog heel gezond en gevarieerd ook. Leer het bij De Wig!

Eten met je wandelschoenen aan
Een ‘Walking Dinner’ is een diner waarbij de gasten rondlopen en genieten van tongstrelende hapjes, die op een originele manier worden gepresenteerd. Wat dacht u van wilde oesters, of een amuse van gerookte zalm en zeewier? Omdat u alles een van tevoren kunt bereiden, geniet u zelf volop mee! En met wat u leert tijdens de workshop, kunt u thuis naar hartenlust verder experimenteren.


Fit op vakantie met PowerYoga
Bent u een liefhebber van hathayoga en houdt u van een uitdaging? Dan is de cursus PowerYoga iets voor u. U beoefent uitdagende en intense houdingen, zoals balanshoudingen op armen en benen, omkeerhoudingen en de zonnegroet. Train uw uithoudingsvermogen en flexibiliteit, en ontspan!NATUURLIJK STARTEN ER ÓÓK LEUKE KINDERCURSUSSEN:

Kookinspiratie voor piepjonge koks
Wat is er lekkerder dan gerechten, koekjes en taarten die je zélf hebt gemaakt? Niets toch? Verwen jezelf en je ouders eens door een heerlijke maaltijd te koken. Hoe? Dat leer je tijdens de cursus Koken met Kinderen – en natuurlijk mag je van alles wat je hebt gemaakt lekker proeven en iets meenemen naar huis.

… en heel speciale bakrecepten
Als je van koken houdt, vind je de workshop Koekjes en Taarten ook vast leuk: samen met de andere workshoppers maak je koekjes en taarten met hele speciale vormen, waar je je vingers bij aflikt. Je krijgt alle recepten mee, zodat je thuis ook aan de slag kunt.

Bewerk zelf foto’s met Photoshop
Als je graag foto’s maakt en het leuk vindt om achter de computer te zitten, doe dan de cursus Photoshop voor kinderen! In drie lessen leer je onder andere hoe je de kleuren van foto’s aan kunt passen, hoe je van twee foto’s één foto maakt en hoe je een scheef genomen foto netjes recht zet. Ook leer je een verjaardagskaart te maken met een door jouzelf genomen foto. Super, toch?!


CultuurSpoor Best

Raadhuisplein 32
5683 EA Best

Tel.: (0499) 372609
Email educatie@cultuurspoorbest.nl
Website http://www.cultuurspoorbest.nl

Voorheen: Centrum De Wig

Cultuur Spoor Best