Cultuur Spoor Best
Lentekriebels bij de Wig

Lentekriebels bij De Wig: doe een creatieve cursus!

Als het voorjaar in geuren en kleuren ontluikt, krijgen veel mensen zin om iets nieuws, iets creatiefs te gaan doen. Prima plan: daar kunnen wij bij helpen. Deze maand starten er tal van creatieve (kook)cursussen waarvoor nog een paar plaatsen vrij zijn… Lentekriebels? Kiest u maar uit!Een nieuwe lente, een nieuwe hobby
Zin om te gaan tekenen of schilderen, maar weet u niet wat het beste bij u past? De cursus ‘Tekenen en Schilderen en Meer’ laat beginners snuffelen aan de verschillende mogelijkheden, waaronder grafische technieken. De cursus is ook geschikt voor ervaren amateurkunstenaars, die bijvoorbeeld behoefte hebben aan professionele coaching. De eerste bijeenkomst is gezamenlijk, voor de volgende bijeenkomsten maakt u zelf afspraken met de docent.

Echte mannen leren nóg beter koken
Mannen die de beginnerscursus ‘Koken voor mannen’ hebben gevolgd en meer willen, kunnen in de startblokken gaan staan: deze maand begint de vervolgcursus. U leert meer kooktechnieken en er komen recepten vanuit de hele wereld aan bod – verrassende én bekende.


Smikkelen van paashapjes
Een inkoppertje is natuurlijk de workshop Paashapjes. Diverse lekkere zelfgemaakte snacks om dit zonnige voorjaarsfeest culinair kracht bij te zetten. Op het menu staan onder meer eierkroketten, gevuld brood, bananencakejes en paashazen.

Idee voor de Paasdagen: warm buffet vlees
Krijgt u gasten te eten, de komende Paasdagen? Denk dan eens aan een prachtig opgemaakt warm buffet. U leert hoe u verrukkelijke vleesgerechten en bijbehorende sauzen op tafel zet. Smullen maar!
Aziatisch diner: feest voor de zintuigen

Hebt u trek in een wat exotischer diner, dan komt de cursus Aziatische Keuken als geroepen. Kleurrijk, vers, kruidig en nooit saai: uw oriëntaalse Paasdiner wordt een feest voor smaakpapillen én ogen.


Swingen in de keuken: Surinaams diner
Meer zin in gerechten met tot de verbeelding sprekende namen als roti, masoesa, petjil en telo? Dan volgt u natuurlijk de cursus Surinaams diner. U leert hoe u een exotisch gerecht in traditionele stijl op tafel tovert. Dat wordt swingen in de keuken!
Al kokend op wereldreis
Houdt u van reizen? Denk dan aan de cursus Internationale Keuken: in vier lessen gaat u al kokend kriskras over de wereld. Heerlijke, uiterst gevarieerde gerechten waar u uw gezin, familie en vrienden – en niet in de laatste plaats uzelf! – mee zult verrassen.


Poweryoga: inspannende ontspanning
Voor wie na de donkere winter behoefte heeft aan wat ‘inspannende ontspanning’, start binnenkort de cursus Poweryoga / Intensieve Hatha Yoga. Bedoeld voor mensen die bekend zijn met Hatha Yoga en een uitdaging zoeken in intense houdingen. Goed voor uw uithoudingsvermogen en de flexibiliteit van lichaam en geest.
Kindertheater: de leukste vorm van bewegen
Wanneer ook uw kinderen de cursuskriebels hebben, schrijf ze dan gerust in bij De Wig. Laat ze bijvoorbeeld lekker bewegen in de workshop Kindertheater: één van de leukste vormen van bewegen is namelijk toneelspelen! Na de workshop krijgen ze vast zin in de complete cursus. Daarin gaan ze bestaande of zelfgemaakte verhalen spelen en maken ze kennis met clownerie en mime. Hun fantantasie kunnen ze de vrije loop laten – en dat levert leuke lessen op. Er zijn groepen voor diverse leeftijden.


Meer informatie over bovenstaande cursussen en aanmelding vindt u op www.centrumdewig.nl. U kunt ook mailen naar info@centrumdewig.nl, bellen naar 0499-399744 of langskomen: Iman van den Boschstraat 2a te Best.  CultuurSpoor Best

Raadhuisplein 32
5683 EA Best

Tel.: (0499) 372609
Email educatie@cultuurspoorbest.nl
Website http://www.cultuurspoorbest.nl

Voorheen: Centrum De Wig

Cultuur Spoor Best