Cultuur Spoor Best
PUUR GENIETEN BIJ DE WIG

De Wig Workshopdag
Misschien kent u het wel: u leest over een leuke cursus op de site van De Wig, maar u twijfelt. Is die cursus écht iets voor u? Het liefst zou u een voorproefje meemaken… Goed nieuws, want op zaterdag 19 januari is dat voor een aantal cursussen mogelijk! Dan vindt namelijk De Wig Workshopdag plaats. Schrijf u snel in mét uw kinderen, want  het aantal plaatsen is beperkt.

De Workshopdag bestaat uit diverse modulen. Het is de bedoeling dat u zich vooraf inschrijft voor de workshop(s) van uw keuze.Dagprogramma Puur genieten
Deze module duurt van 9.00 tot 16.00 uur en u schrijft zich er apart voor in. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

Yoga
leer de taal van uw lichaam verstaan en werk aan uw kracht en conditie! In deze workshop ligt de nadruk op uw ademhaling en op het flexibeler worden van spieren en gewrichten. Geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie en lichamelijke beperkingen. (Docent: Arjan van Dam; 1,5 uur)

Tai chi
Chinese gezondheidsoefeningen: mediteren in beweging. U begint met een warming-up en leert daarna onder meer een aantal qi gong-oefeningen om de chi te ervaren. Uiteraard krijgt u ook achtergrondinformatie over tai chi qi gong en kunt u vragen stellen. (Docent Selma Huddleston Slater; 1,5 uur)

Meditatie en taoïstische gezondheidsoefeningen
Door in stilte te zitten kunnen we als mensen de rust in onszelf terugvinden. Ademhalingsoefeningen en andere taoïstische gezondheidsoefeningen helpen daarbij en kunnen een helende werking hebben. Deze workshop geeft hiertoe een eerste aanzet. (Docent Heleen Wiers; halfuur voor en halfuur na de pauze.)

Demonstratie shiatsu hoofdmassage
Deze massage van Japanse oorsprong werkt via vingerdruk en is prima tegen stress. De demonstratie is een voorproefje van de complete cursus, waarbij één ding zeker is: de cursisten gaan heerlijk ontspannen naar huis! (Docent Ellen van de Moosdijk.)

De lunch is inbegrepen
Dit dagprogramma kost € 25,-. Cursisten van De Wig krijgen 50% korting als ze een of meer introducé(e )s meenemen.Losse workshops en presentaties

Workshop beeldhouwen
Vijlen + hakken + schuren = BEELD. Met eenvoudige gereedschappen als een vijl, beitel en hamer kun je de mooiste beelden maken in 3D. In deze workshop gaat u aan de slag met mergel, een hele zachte steensoort uit het zuiden van ons land, die gemakkelijk te bewerken is. Door er delen vanaf te vijlen of hakken en gaten in te boren, gaat u samen met de docent op ontdekkingsreis om het beeld in de steen te ontdekken. Het lijkt wel op schatgraven. Alleen... wat is de schat? Deze workshop wordt zowel ’s ochtends als ’s middags gegeven. (Docent Ria Bernards; 2 uur, zowel ’s ochtends als ’s middags is er een workshop.)

Presentatie edelsmeden
Op De Wig kunt u leren uw eigen sieraden te ontwerpen en te maken. Tijdens de presentatie krijgt u informatie over deze boeiende creatieve cursus en de gereedschappen die daar gebruikt worden. U ziet voorbeelden van werkstukken en kunt natuurlijk volop vragen stellen. (Door docent Monique van de Ven, circa 1uur.)

Workshop internationale keuken
Maak een culinaire reis naar Italië en bereid heerlijke Italiaanse ovenschotels en tiramisu – lekker familie-eten waarmee u ook uw vrienden aangenaam verrast! Wellicht krijgt u de smaak te pakken en schrijft u zich in voor de complete cursus, die u in acht lessen kriskras over de wereld voert. (Docent Marlein de Visscher; 9.30-12.00 uur.)

Workshop koekjes en cakejes voor kinderen
Wat is er leuker dan zelf koekjes bakken en versieren? Alle kinderen mogen zich opgeven en gaan met deeg en uitsteekvormpjes aan de slag. Na het bakken en versieren is het natuurlijk smullen geblazen! (Docent Elly van der Wouw; 13.30 – 16.00 uur).

Workshop Excel
In kort bestek worden de mogelijkheden van het computerprogramma Excell belicht. Dit gebeurt aan de hand van duidelijke voorbeelden. U kunt vragen stellen en mag natuurlijk ook zelf achter de pc. (Docent Kees van Doorn; circa 1 uur.)

Informatie sollicitatietraining
Tijdens de Workshopdag geeft docent Gea van Aken informatie over de cursus Sollicitatietraining. Ze beantwoordt daarnaast vragen over cv’s, brieven en sollicitatiegesprekken en organiseert desgewenst een rollenspel.

Deelname aan een van de workshops: € 10,- (exclusief materiaalkosten). Cursisten van De Wig krijgen 50% korting als ze een of meer introducé(e )s meenemen. De presentaties Edelsmeden en Sollicitatietraining zijn gratis, maar schrijft u zich wel vooraf in! Voor € 5,- kunt u deelnemen aan een lunch.Muziek op schoot
Proefles muziek op schoot. Kinderen worden geboren met een natuurlijke gevoeligheid voor muziek. De Muziek op schoot-lessen spelen daarop in en zijn afgestemd op het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Deze workshop voor kinderen van zes maanden tot vier jaar en een (groot)ouder staat helemaal in het teken van de winter. Winterliedjes zingen, sleetjerijden, de sneeuwvlokjesdans, kortom een les vol winterpret! (Docent Anniecke van Delft; 9.30–11.00 uur en 14.00– 15.30 uur.)
Informatie over de prijs wordt 7 januari op de website gepubliceerd.Krijgt u er zin in? Meld u dan snel aan!
De Wig Workshopdag is zowel bestemd voor bestaande cursisten van De Wig als voor mensen die hier nooit eerder een cursus hebben gevolgd. Het is nodig dat u zich vooraf inschrijft. Dat kan – tot uiterlijk 15 januari 2013 – via de website van De Wig (www.centrumdewig.nl), per mail (info@centrumdewig.nl), telefonisch (399744), of aan de balie (Iman van den Boschstraat 2A, Best).CultuurSpoor Best

Raadhuisplein 32
5683 EA Best

Tel.: (0499) 372609
Email educatie@cultuurspoorbest.nl
Website http://www.cultuurspoorbest.nl

Voorheen: Centrum De Wig

Cultuur Spoor Best