Cultuur Spoor Best
Feestelijk diner koken? Eitje

Ligt u wakker van de vraag wat u de komende feestdagen op tafel zet? Helemaal niet nodig. Volg in plaats daarvan een culinaire cursus bij De Wig, zodat u in december met gemak de sterren van de hemel kookt! Wij doen een paar tongstrelende suggesties. Maak indruk op uw gasten… Een inkoppertje is natuurlijk de sfeervolle workshop kerstmenu op woensdagavond 28 november. Profkok Phillip Kuus leert u de fijne kneepjes – met als resultaat een kerstmaaltijd waarmee u gegarandeerd indruk maakt op uw gasten. Aan het eind van de les smult u al dat heerlijks natuurlijk gezamenlijk op – want goede koks weten wat ze hun gasten serveren.


Uw zelfgemaakte buffet, een lust voor het oog!
Ziet u voor de feestdagen meer in een prachtig opgemaakt buffet? Dan heeft De Wig een workshop naar uw smaak: op woensdagavond 12 december leert u tijdens de workshop warm buffet vlees hoe u een verrukkelijk buffet in elkaar draait met vleesgerechten en bijbehorende sauzen. Reken maar dat u trots zult zijn op het resultaat!Verrassende exotische heerlijkheden
U kunt het natuurlijk ook eens helemaal anders doen en dit jaar een feestelijk diner in Oosterse of Surinaamse stijl serveren. Op donderdag 8 november start de vier avonden tellende cursus Aziatische keuken. Kleurrijk, vers, kruidig en nooit saai: uw oriëntaalse kerstdiner wordt een feest voor alle zintuigen! Hebt u daarentegen zin in meer Zuid-Amerikaanse smaken, kom dan naar de workshop Surinaams diner op zaterdag 10 november of zaterdag 15 december. Al die verrukkelijke gerechten met tot de verbeelding sprekende namen als roti, masoesa, petjil, telo – u leert ze koken, en nog veel meer.


De allermooiste taarten van Best… maakt u zelf!
Wilt u de komende tijd ook iets origineels bij de koffie serveren? Dat komt goed uit: u kunt al uw creativiteit kwijt in de workshop Taarten decoreren op zaterdagochtend 1 december. Maak taarten die er zo bijzonder uitzien, dat uw bezoek er lang over napraat en graag nog eens bij u langskomt!


Smullen met Oud en Nieuw
Met Oud en Nieuw wilt u natuurlijk niet te lang in de keuken staan. Maar iets hartigs gaat er op die dagen altijd wel in. Ook daaraan is gedacht. Wat vindt u van de workshop tapas op dinsdagavond 27 november? Iedereen is gek op deze kleine Spaanse hapjes en ze staan nog ontzettend vrolijk op tafel ook. Verwacht u veel kinderen met de jaarwisseling, denk dan eens aan de workshop worstenbroodjes op dinsdagavond 11 december. Wellicht vinden uw kleine gasten het zelfs leuk om u te helpen in de keuken – en af en toe alvast zo’n lekker broodje op te snoepen.


Meer mannen achter het fornuis!
Zijn er mannen die nog geen ei kunnen bakken, maar zich toch eens achter het fornuis willen wagen? Geen probleem: op maandagavond 10 december start er weer een cursus koken voor mannen. In vier weken leert u eenvoudige maaltijden bereiden, zowel Hollandse pot als meer buitenlandse gerechten. Heren, wij waarschuwen u: de kans is groot dat u er plezier in krijgt. Wie weet waagt u zich binnenkort zelfs al aan een eenvoudig kerstmenu…


CultuurSpoor Best

Raadhuisplein 32
5683 EA Best

Tel.: (0499) 372609
Email educatie@cultuurspoorbest.nl
Website http://www.cultuurspoorbest.nl

Voorheen: Centrum De Wig

Cultuur Spoor Best