Cultuur Spoor Best
De Wig gaat digitaal

Dit jaar brengt de Wig voor het eerst geen programmaboekje meer uit. De vermindering van de gemeentelijke subsidie dwing tot het maken van keuzes. “We hebben daar de laatste jaren al op geanticipeerd”, aldus Math van der Wouw, directeur van de Wig. “Onze website is up-to-date en het afgelopen jaar schreef al ruim 90% van 1500 cursisten in via de website”.
“We hebben gelukkig niet in ons programma hoeven te snijden en bieden ook dit jaar weer een breed palet aan cursussen aan.”


Gezellig leren in een groep Nieuwe mensen ontmoeten en samen nieuwe kennis en vaardigheden verwerven vormt de rode draad door alle cursussen van de Wig. Niet voor niets is het motto van De Wig: “Wij weten wat leren leuk maakt”. Nieuwe cursussen zijn o.a. “Maak je eigen leren tas”, “Surinaams koken”, “Bridge” en “Tarot, de 5e dimensie”.


Talen uitgebreid
Dit jaar kunt u zoals vanouds Engels, Frans, Italiaans en Spaans volgen. Voor de bewonderaar van het land van Plato en Homerus, de liefhebber van de Griekse keuken is de cursus Nieuw Grieks aan het programma toegevoegd. Ook nieuw is de cursus zakelijk Duits waarin handelscorrespondentie, telefoneren en etiquette centraal staan.

Op zoek naar nieuw werk?
Bent u op zoek naar werk en wilt u uw sollicitatievaardigheden verbeteren dan is de sollicitatietraining van de Wig iets voor u. Naast de volledige training biedt de Wig de mogelijkheid de modules “het sollicitatiegesprek” en “het schrijven van een CV en sollicitatiebrief” apart te volgen.Kindercursussen uitgebreid
Voor kinderen heeft de Wig een uitgebreid programma waarin als vanouds de kinderateliers, het kindertheater, de typecursussen en diverse kookcursussen zijn opgenomen. Nieuw zijn de fotografie en fotobewerkingscursussen. Vorig jaar is voor het eerst kinderyoga gegeven. Kinderyoga is leuk, leerzaam en effectief als ondersteuning bij de ontwikkeling en de groei van het kind, zowel lichamelijk als mentaal.


Open Avond op 23 augustus
 Sommige cursussen zoals “Ontdekkingsreis tussen hemel en aarde” vragen om een toelichting. Dat kunt u op twee manieren krijgen. In de eerste plaats biedt de website van de Wig: WWW.CENTRUMDEWIG.NL veel informatie. Daarnaast houdt de Wig op 23 augustus van 19.00-21.00 uur weer haar Open Avond. U kunt dan kennis maken met de docenten. Ze beantwoorden graag al uw vragen.


CultuurSpoor Best

Raadhuisplein 32
5683 EA Best

Tel.: (0499) 372609
Email educatie@cultuurspoorbest.nl
Website http://www.cultuurspoorbest.nl

Voorheen: Centrum De Wig

Cultuur Spoor Best