Cultuur Spoor Best
Nieuwe cursussen bij de Wig

NIEUW! Leer meer over uw pc via het Leerhuis
Hebt u een Seniorweb-computercursus gedaan over Windows 7 en/of Office Word, en wilt u graag meer over het onderwerp te weten komen? Dan is het nieuwe Leerhuis een uitkomst! Hier studeert u onder intensieve begeleiding verder op de onderwerpen die u boeien. Het Leerhuis omvat drie lessen, maar uitbreiding is mogelijk. 


Start: woensdag 7 maart, 8.45 uur. Op 8 maart start er tevens een basiscursus Windows 7 van Seniorweb.

Boek snel - nog enkele plaatsen vrij bij Ikebana
Geef uw interieur eens een paar unieke accenten: volg de cursus Ikebana ofwel Japanse bloemsierkunst. Hier leert u prachtige creaties voor uw huis te maken op basis van eeuwenoude technieken – die toch verrassend modern ogen. De cursussen Ikebana starten op 29 februari en 6 maart. Wees er snel bij, er zijn nog enkele plaatsen!Topcursus voor jong & oud: vogelhuisje versieren
Niet alleen volwassenen maar ook tieners vinden deze workshop helemaal te gek: vogelhuisjes versieren is een trend! Je kunt er al je creativiteit in kwijt en alle denkbare materialen zijn bruikbaar. Hip, handgemaakt en buitengewoon decoratief. Leuk op je balkon of in je tuin, maar ook boven het babybedje of in je woonkamer. Startdatum: 29 februari.

Supervette tekencursussen voor kids
Doet uw kind niets anders dan tekenen? Maak hem of haar dan blij met de cursus Striptekenen (groep 5 tot en met 8). Van alles leren over strips en cartoons en natuurlijk veel tekenen en een eigen strip maken. Of misschien past Kinderatelier Tekenen en Schilderen beter bij uw kind: hij of zij leert werken met verschillende materialen en technieken en krijgt leuke opdrachten. Beide cursussen starten op 29 februari.Verjaardagen in zicht? Verpak uw cadeaus origineel!
Zet eens wat jarigen extra in het zonnetje: maak uw cadeaus nog leuker door voor een originele verpakking te zorgen. In deze workshop maakt u zelf diverse cadeauverpakkingen en u krijgt tips en kunt ideeën uitwisselen. Een workshop om jarenlang plezier van te hebben! Start: 29 februari.

Actueel: creatieve lenteworkshop
Eén ding is zeker, na deze lenteworkshop gaat u met iets moois naar huis! En bovendien bent u meteen heerlijk in de voorjaarsstemming. Met behulp van allerlei lentematerialen gaat u onder begeleiding aan de slag. Voor materiaal wordt gezorgd, u hoeft alleen een snoeischaar en een kniptang mee te brengen en natuurlijk… een zonnig humeur! ‘Creatief voor binnen en buiten’ met als thema lente start op maandag 27 februari.Echt feest met uw zelfgemaakte buffet
Weinig dingen maken je zo trots als een geslaagd feest waarvoor je het buffet ook nog eens zelf hebt verzorgd. Profkok Philip Kuus leert u in de workshop warm buffet hoe u snel en efficiënt heerlijke gerechten en sauzen maakt voor een verrukkelijk buffet. Het mooi opmaken van zo’n buffet komt aan de orde in de workshop koud buffet. Koken, proeven en thuis uitproberen! Start: 29 februari of 7 maart.

Kids Foto Fantasie: leren kijken door de camera
Fotograferen is een kunst apart, maar kinderen hebben met hun frisse blik op dat gebied vaak originele ideeën. In deze cursus leren ze hoe een camera werkt, verkennen ze de sport- natuur- en studiofotografie, maken ze een fotoreportage en leren ze hoe je foto’s met de computer bewerkt. Jong geleerd is oud gedaan met deze superleuke cursus. Start: 1 maart.

Intuïtief tekenen – verleg je grenzen
Al tekenend jezelf ontdekken, dat is het doel van de cursus Intuïtief tekenen. “Je gaat er creatief van denken, je laat vaste patronen los en verfrist je gedachten”, zegt docent Marja Musson. Wie zijn of haar grenzen al tekenend wil verleggen, kan meedoen met de cursus die op 13 maart begint.De volgende cursussen starten ook binnenkort:
• Shiatsu hoofdmassage: start 13 februari
• Magnetiseren: start 29 februari
• Yoga voor kinderen 12 tot en met 18 jaar: start 29 februari
• Oosterse voetmassage: start 1 maart
• Combinatiecursus reanimatie /AED: start 13 maart
• Praktisch pc-gebruik voor kinderen: start 14 maartCultuurSpoor Best

Raadhuisplein 32
5683 EA Best

Tel.: (0499) 372609
Email educatie@cultuurspoorbest.nl
Website http://www.cultuurspoorbest.nl

Voorheen: Centrum De Wig

Cultuur Spoor Best