Logo Cultuurspoor Best
Muziek en dans

Nieuws

GRATIS SAMBA WORKSHOP !
Ooit willen ervaren hoe het is om in een sambagroep mee te spelen? Dit is je kans om het een keer gratis te kunnen uitproberen bij Cultuurspoor Best.

Onder leiding van slagwerkdocent Marcel te Brake organiseert Samba Cultura op 15 december een gratis samba workshop.
In deze workshop worden de meest gangbare Braziliaanse slagwerkinstrumenten besproken.
Je ervaart hoe het is met deze instrumenten een eenvoudig ritmisch fragment te spelen en daarna direct toe te passen in een voltallige sambagroep.

Er is een grote diversiteit aan samba instrumenten. De caixa en surdo’s bespeel je met stokken, de timbal met je handen, de repinique bespeel je met een combinatie van beiden, en met sommige instrumenten moet je schudden. Alle instrumenten vragen om een specifieke techniek. Voor deze instrumenten hoef je niet zelf te zorgen. Deze zijn voldoende aanwezig.

Om mee te spelen in deze groep hoef je geen slagwerk achtergrond te hebben. Met een beetje ritmisch inzicht en een hoop enthousiasme kom je al heel ver.

Samba Cultura bestaat nu drie jaar en hoopt het aantal leden te kunnen uitbreiden.
Samba Cultura is voor alle leeftijden, iedereen is welkom.

De workshop is tussen 13.00-14.00 uur, maar bij voldoende aanmeldingen zal er nog een workshop volgen tussen 14.30 en 15.30 uur.
Om 14.00 uur is er een drankje aan de bar om na te praten.

Doe je mee? 
Om in te schrijven voor deze workshop of per mail eventuele vragen te stellen ga je naar de contactpagina van www.mtbslagwerken.nl en vul daar de gegevens in.

We zien je graag terug op 15 december zodat jij ook ervaart hoe leuk het is om in deze groep mee te spelen.
Terug