Logo Cultuurspoor Best
Muziek en dans

Zangles

Cursusprijsis afhankelijk van het aantal minuten les


Zangles
Door het volgen van zangles leer je zuiver te zingen. Dat wil zeggen dat je een toon op de juiste hoogte kunt nazingen. Je ontwikkelt je klankvoorstelling. Je leert naar jezelf te luisteren, zodat je kunt corrigeren wanneer dit nodig is.
Daarnaast is het aanleren van een juiste techniek heel belangrijk wil je je stem niet forceren.
Daarbij wordt gekeken naar ademhalingstechniek, houding en stemontwikkeling.
Ook uitspraak is belangrijk om goed te kunnen zingen; je leert klinkers en medeklinkers goed uit te spreken.

Docente Helga Westerman bouwt samen met de leerling een repertoire op. De leerling kiest muziek uit die hij of zij graag wil zingen. Allerlei stijlen zijn daarbij mogelijk: klassiek, musical, ballads, pop etc.

Sing&Play
Daarnaast biedt CultuurSpoor de mogelijkheid aan tot Sing & Play. Je hebt dan gedurende het cursusjaar (36 weken) de ene week les op het instrument van jouw keuze en de andere week heb je zangles.  Wil je inschrijven voor Sing&Play? Vul dan het inschrijfformulier in via onderstaande oranje button en vermeld bij 'Opmerkingen' dat je Sing&Play wilt doen. Vermeld daarbij tevens wat jouw instrument is. 

Musical Zang
Dit wordt gegeven door Petra Clauwens, een veelzijdige musicalartieste die haar studie Muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg cum laude afsloot. Ze heeft daarna een jaar in het circustheater in Den Haag gestaan en is toen al snel verder gestroomd naar het buitenland. Eerst in Stuttgart waar ze de zeer gewilde hoofdrol Mrs. Danvers vertolkte in de musical 'Rebecca' (als understudy van Pia Douwes). Daarna speelde ze in 'Sister act' in Oberhausen en als laatste stond Petra op de planken in Wenen en vertolkte daar de rollen van Winifred Banks en Miss Andrew in de musical 'Mary Poppins''. Omdat lesgeven haar grote passie is, wil ze graag haar ervaring overdragen. Daarom kun je bij CultuurSpoor lessen Musical Zang volgen.

Waar vinden de lessen plaats?
De zanglessen vinden plaats op de locatie Raadhuisplein 30 in Best.

Tarieven zangles
Tarieven voor het volgen van zangles vind je in de linkerkolom onder 'tarieven' en zijn afhankelijk van het aantal minuten dat je les wilt volgen. 

Tarieven musical zang
18 lessen van 30 minuten kost voor inwoners van de gemeente Best € 371,25. Woon je niet in Best dan betaal je € 495,00 voor 18 lessen. 

Direct inschrijven

(terug)